Beletristika

Sakupljač suza
Holokaust - nikad više
Autor: Augusto Kuri

Augusto Kuri, psihijatar, psihoanalitičar i pisac, istraživač u oblasti kvaliteta života i razvoja inteligencije, razvio je psihološku teoriju i funkcionisanju uma, fomriranju mišljenja i o procesu formiranja mislilaca. U knjizi „Sakupljač suza holokaust – nikad više“, analizira strahote Drugog svetskog rata i kroz istorijske fikcije predstavlja temeljnu analizu ljudskog uma. Prateći istorijske činjenice vezane za Hitlerovu Nemačku, pokušava da razume um diktatora i svest naroda koji ga prati. Holokaust je tema o kojoj možda baš sada treba govoriti više nego ranije.
Način na koji Kuri obrađuje ovu temu je specifičan i vrlo intrigantan. Kuri o Hitleru kaže: „Adolf Hitler, nastrani Austrijanac, prost i nepristojan, koristio je i više nego sofisticirane tehnike manipulacije emocija kako bi se nadvio nad kolektivnim nesvesnim društvom kojem nije pripadao – Nemačkoj.“

Žila Verna, uglednog profesora istorije, koji svoje učenike provocira da napuste pasivni položaj pukih posmatrača, počinju da more jezivi košmari. Sanja da proživaljava neke od najsurovijih događaja Drugog svetskog rata, a ne može da se probudi. Uznemiren i deprimiran svojim postupcima u snu, profesor pokušava da svojim učenicima prenese svu patnju i teskobu jednog toliko užasnog trenutka u istoriji sveta.
Profesor ne želi samo da upozna učenike sa istorijskim činjenicama, već i sa dubinama svireposti Hitlerovih postupaka i time kako je jedan čovek uspeo da na tako surov način manipuliše podeljeno društvo.
Dok s jedne strane njegovim predavanjima prisustvuje sve mnogobrojnija i raznovrsnija publika, s druge profesor počinje da remeti rad na univerzitetu. Na neobjašnjiv način, postaje žrtva progona nacista koji kao da su izašli iz nekog procepa u vremenu.

Da li Žil Vern ima problem sa mentalnim zdravljem? Kako se mogu objasniti neobična pisma koja prima iz prošlosti?

Format B5, obim 376 strana
Cena: 900,00 din.

Prodavac snova i revolucija anonimnih
Autor: Augusto Kuri

Drugi deo trilogije „Prodavac snova“

Svako ljudsko biće je kutija puna tajni, čak i kada mi, kao da smo slabovidi, uopšte to ne primećujemo. Otkriti te tajne, provesti neko vreme sa tim ljudima, to je privilegija. Ovo delo pokazuje da društvo čine neznani junaci, oni koje ne viđamo u medijima. Među tim neznancima ima depresivnih ljudi;ima anksioznih; ima bolesnih od raka, koji se poput ratnika bore za život i od svakog dana čine trenutak večnosti; ima roditelja, koji naprežu svoje telo i um da bi izdržavali i vaspitali decu; ima radnika koje niko ne primećuje, osim kada naprave neki peh, ali svako od njih ima neku svoju uzbudljivu priču. Svi su oni na neki način prodavci snova, iako prodaju i košmare.

Format B5, obim 319 strana
Cena: 730,00 din.

PRODAVAC-poziv

Prodavac snova poziv
Autor: Augusto Kuri

Prvi deo trilogije "Prodavac snova“

Prodavac snova je jedan od najbogatijih najmudrijih, najpreduzimljivijih i najcenjenijih ljudi na svetu. Prošao je sve kontinente, sklopio mnogo poslova, ugostili su ga kraljevi i predsednici, ali je posle svih svojih osvajanja otkrio da je ono suštinsko, ono što mu je najviše bilo potrebno, da mu je to bilo bliže nego što je mislio, tek kada je to izgubio. Prodavac snova oko sebe okuplja ljudska bića tretirana kao društveno đubre i stimuliše ih da krenu na najvažniji put, put unutar sebe samog. Život je najveći šou, gde se drama i komedija, suze i smeh smenjuju u priči svakog čoveka čineći ga jedinstvenim. Moguće je izvući kreativnost iz haosa, lucidnost iz gluposti, mirnoću iz uznemirenosti, radost iz tužnog humora. Možemo svi biti prodavci snova ako sanjamo. Ne treba da se bojimo neuspeha. Ako doživimo neuspeh, ne treba da se plašimo da zaplačemo, treba da razmislimo o svom životu, ali nikad ne treba da odustanemo. Moramo uvek dati novu šansu nama samima i onima koje volimo.

Format B5, obim 294 strana
Cena: 700,00 din.
*RASPRODATO

irasema

Irasema
Autor: Žoze de Alenkar

Majstor brazilske književnosti, Žoze de Alenkar, objavio je 1865. godine Irasemu, delo smešteno u XVI vek, u prašume i na obale severoistočnog Brazila pripovedajući čitaocu strasnu priču o ljubavi između Indijanke Iraseme, device mednih usana i portugalskog kolonizatora. Dvoje zaljubljenih i pored svih prepreka, boreći se čak i protiv vlastitih osećanja ne odolevaju izazovu zabranjene ljubavi. Da li je ljubav jača od kulturnog nasleđa, korena i sudbine?
Dozvolite da vas legenda o Irasemi uvede u avanturu u kojoj će vam se pogled susretati sa pučinom zelenih mora, dok pod prstima osećate milovanje nežnih latica marakuje. Osetite intenzivne mirise plodova prašume dok vam u uho dopire mila pesma žandaje, u ovoj priči živih boja, legendi o najpoznatijoj Indijanki brazilske književnosti.

Format A5, obim 87 strana
Cena: 300,00 din.

EMILI

Emili - Kalebove kćeri
Autor: Arlette Cousture

Knjiga je inspirisana u prvom redu životom dveju žena, međutim, iako je u osnovi ovog romana istinita priča, autorka je svojim ličnostima pozajmila misli, reči, dušu, osećanja i sećanja. Roman je prepun emocija, a radnja je smeštena u Mauriciji na prekretnici vekova. Proglašen je za bestseler. Po knjizi je snimljena i istoimena kanadska serija.

Format B5, 313 strana
Cena: 500,00 din.

Sva izdanja možete poručiti na tel/faks: 011/2623-879 ili 2182-163,
kao i na mail: sales@glosarijum.com.